Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

1
+1

Seuraavalla ohjeella valmistat 500 g kreemiä.

4 suuren munan valkuaista
250 g hienoa sokeria
250 g suolatonta voita
muutama tippa vaniljaesanssia

Lisää munanvalkuaiset ja sokeri kulhoon vesihauteeseen. Sekoita, jotta munanvalkuaiset eivät koaguloidu, kunnes sokeri sulaa. Poista kuljo vesihauteesta ja vatkaa marenki kuohkeaksi samalla jäähdyttäen sitä (noin 5 min).

Lisää voi ja vanilja ja vaahdota noin 10 min. Seos kiinteytyy jonkin verran.

Kuorrute on kiinteää huoneenlämmössä muutaman päivän ajan. Säilytä käyttämätön kuorrute ilmatiiviisti jääkaapissa ja vaahdota ennen käyttöä.

Omat kommentit

Kreemistä tulee todella sileää ja hyvän makuista. Ohjeen mukainen määrä on liikaa yhteen kakkuun.

 

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia