Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

1
+1

225 g tuorejuustoa
50 g voita
30 g smetanaa tai ranskankermaa (rasvapitoisuus 10-20%)
2 tl vaniljaesanssia
650 g tomusokeria

Vaahdota huonelämpimät tuorejuusto, voi, kerma ja vanilja ilmavaksi. Lisää asteittain tomusokeri.

Käyttämätöntä kuorrutetta voi säilyttää ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa kaksi viikkoa. Kuorrutteella kuorrutetut kakut säilyvät huoneen lämmössä 1-2 päivää. Säilyttämällä kakkua jääkaapissa kakku säilyy kauemmin, mutta kuorrutteesta voi kondensoitua vettä ja kuorrutteesta voi täten tulla rakeinen.

Kuorrutteesta tulee kermaisen valkoinen. Kuorrutetta voi käyttää pursotuksiin, mutta pienikuvioista, yksityiskohtaista kuviota ei kuorrutteella voi tehdä.

Omat kommentit

Uh huh! Supermakeaa. Yltiömakeaa! En käytä tätä kuorrutusta enää muualle kuin korkeintaan porkkanakakkuun. Tein kakun, jossa on välissä ja päällä tätä, sekä reunoilla pikku kukkaset tästä. Reunojen syöminen takkuaa tämän makeuden vuoksi.

Pursottaminen hankalaa heti, kun massa alkaa lämmetä.

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia