0

12 kuppikakkua

1 kuppi vehnäjauhoja tai spelttijauhoja
¼ kuppia kaakaojauhetta
¾ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1½ rkl maissitärkkelystä
¼ tl suolaa
¾ kuppia sokeria
1½ tl vaniljaesanssia
½ kuppia soijajogurttia tms
3 rkl sulatettua kookosöljyä
½ kuppia soijamaitoa
½ kuppia mustikoita (60 g)

Kuorrutus
1 tölkki rasvaista kookosmaitoa tai kookoskermaa (full-fat)
sokeria, steviaa tai tomusokeria
lisäksi haluttaessa hedelmää, kuten banaania (tai mustikkaa väriä antamaan)

Yhdistä kuivat aineet, lisää loput aineet. Sekoita. Paista 175 asteessa 22-24 minuuttia.

Avaa kookosmaito. Jos maito ei ole tiivistynyttä ja paksua, jätä tölkki peittämättömänä jääkaappiin yön ajaksi. Kun kookosmaito on paksua, siirrä vain paksu osuus maidosta kuppiin ja lisää makeutusainetta ja sekoita tai vaahdota halutusta lopputuloksesta riippuen.

— Lähteet: http://chocolatecoveredkatie.com/2011/05/16/blue-velvet-cupcakes/, http://chocolatecoveredkatie.com/2011/08/16/vegan-cool-whip/