12 kuppikakkua
1 kuppi soijamaitoa
1 tl omenaviinietikkaa
¾ kuppia sokeria
⅓ kuppia ruokaöljyä
1 tl vaniljaesanssia
½ tl manteliesanssia
1 kuppi jauhoja
¾ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 kuppi maidotonta margariinia
3½ kuppia tomusokeria
1½ tl vaniljaesanssia
¼ kuppia soijamaitoa
Sekoita soijamaito ja viinietikka. Anna seoksen odottaa 5 min.
Lisää sokeri, öljy, vaniljaesanssi ja manteliesanssi soijamaitoon ja vaahdota seos.
Yhdistä kuivat aineet. Lisää kuivat aineet märkiin aineisiin ja sekoita.
Paista 175 asteessa n. 18-20 minuuttia.
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää vanilja ja soijamaito, ja vaahdota, kunnes seos on kuohkeaa (5-7 min).
Lähteet: http://www.chow.com/recipes/10794-basic-vegan-chocolate-cupcake, http://www.chow.com/recipes/10856-vegan-fluffy-buttercream-frosting