Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

0

4-5 annosta, valmistelu 30-60 min

1 pkt (n. 800 g) broilerin arkifileetä
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
4-5 rkl sitruunapestoa
1 pkt (150 g) mozzarellaa
1 dl basilikaa hienonnettuna
1 sitruuna

Halkaise broilerit pitkältä sivulta kirjan tapaan. Ripottele fileiden pintaan suolaa ja pippuria. Levitä jokaisen fileen halkaisupinnalle noin 1 rkl sitruunapestoa.

Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Jaa mozzarellat ja basolika tasaisesti broilereiden päälle. Käännä broilerit takaisin fileen muotoon, kiinnitä cocktailtikulla ja nosta uunivuokaan.

Pese ja halkaise sitruuna. Viipaloi puolet sitruunasta ja purista toisesta puolikkaasta mehu fileiden pinnalle. Lisää sitruunaviipaleet broilereiden päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Tarjoa lisäksi lohkpperunoita tai riisiä.

— Lähde: Ruoka Pirkka syyskuu 2013

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia