Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!
Resepti napattu täältä.
200 g digestive-keksejä
75 g suolatonta voita
400 g tuorejuustoa
2½ dl maitorahkaa (10%)
1 dl sokeria
100 g valkosuklaata
3 munaa
4 dl ranskankermaa
1 vaniljatanko
50 g valkosuklaata
1 rasia mansikoita
Tee pohja yhdistämällä murskatut keksit ja pehmeä voi tai voisula ja painele vuoan pohjalle. Paista pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia.
Sulata valkosuklaa mikrossa.
Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka ja sokeri. Lisää sulatettu valkosuklaa, ja munat yksitellen.
Lisää täyte pohjan päälle ja paista 125 asteessa 30 minuuttia. Jäähdytä, leikkaa kylmänä annospaloiksi.
Sekoita vaniljatangon siemenet ranskankerman kanssa ja levitä kakun päälle. Puolita mansikat, hienonna mintunlehtiä suikaleiksi ja pyörittele mansikoiden kanssa. Nostele mansikoita ja raastettua valkosuklaata kakun päälle.
Iiron lempparia!
3-4 isoa omenaa
1½ tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1½ dl fariinisokeria
5 dl kaurahiutaleita
150 g voita tai margariinia
Iiro halusi jotain suklaista. Googlasin hetken, ja päädyin kokeilemaan hiukan erilaista suklaapiirakkaohjetta, jonka löysin täältä. Sen verta aikaa ehti kulua kokeilusta, että tätä on nyt tehty jo kahdesti, ja tuskin jää siihen.
8¼ dl vehnäjauhoja
5½ dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl soodaa
6 rkl kaakaojauhetta
2 rkl etikkaa
2 tl vaniljasokeria
1¼ dl öljyä
5½ dl vettä
Halusin testata muutamia uusia hankintoja, jotenka kaivoin kakkupohjan pakkasesta ja tein kakun. Kostutus maidolla. Välissä sveitsiläistä marenkivoikreemiä ja toisessa välissä lisäksi appelsiinimarmelaadia. Murukuorrutus samaisella kreemillä. Päällä kaulintamassaa.
Diplomaattikreemi säilyttää muotonsa paremmin tavalliseen kermavaahtoon verrattuna pursotettaessa.
Diplomaattikreemi
¾ dl vaniljakreemijauhetta
2 dl vettä
5 dl kermaa
Lupasin Mintalle, että kun hän tulee käymään, teemme kakun. Jotenka paistoimme kakun ja täytimme, ja päällystimme.
Pohjana 2 munan pohja. Täytteeksi suklaakermavaahtoa, johon lisäsin yhden pätkis-suklaan. Kostutus maito-vaniljasokerilla. Murukuorrutus sveitsiläisellä marenkivoikreemillä. Päälle leivontamassa-sokerimassa-seosta (50%-50%).
Pohjana kuuden munan pohja. Kostutus spritellä. Täytteeksi molempiin väleihin valkosuklaamoussea ja ylempään lisäksi vadelmia. Päälle tummaa suklaata ja reunat diplomaattikreemillä. Kreemissä maistuu myös hitunen vaniljaa.
Harjoittelukakku!
Pohjana 6 munan pohja. Kostutus vadelman makuisella kivennäisvedellä. Koottu vuokaan, joka vuorattu kelmulla. Alimpaan väliin vadelmamousse, ylempään väliin vaniljamousse. Päälle tummaa suklaata ja kermaa.
Vadelmamousse
1 prk laktoositonta vispikermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
3 dl paseerattuja vadelmia
3 liivatetta
sokeria / tomusokeria maun mukaan
Pohjana 6 munan kakkupohja. Täytteenä suklaamoussea ja valkosuklaamoussea, sekä vadelmia. Päällä suklaata ja reunat pursotettu koripunokseksi.
Kävimme kylässä Hynysillä, ja tein sinne vietäväksi raikkaan sitrushyydykekakun.
Pohjalla vadelma-Dominoita 1 pss ja lisäksi Digestive-keksejä ja margariinia. Täytteessä kermaa, rahkaa, valmista Margarita-juomasekoitusta sekä liivatetta. Päällä kiille, jossa vettä, Margarita-juomasekoitusta ja vihreää elintarvikeväriä.
Löysin kaupasta kaulintamassaa ja sokerimassaa, ja päätin leipoa kakun. Iiro toivoi suklaakakkua, jotenka sulkaakakku piti tekemäni.
Pohja
115 g margariinia
115 g sokeria
115 g jauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 munaa
tummaa kaakaojauhetta
Pursotusgeeli on läpinäkyvää geeliä jolla voi kiinnittää sokeritahnakoristeita esimerkiksi pikkuleipiin.
30 ml jauhemaista liivatetta
30 ml kylmää vettä
500 ml vaaleaa siirappia
Tällä ohjeella voit tehdä pieniin koristepursotuksiin ihanteellista massaa.
90 g munan valkuaisia (~3)
455 g tomusokeria
5-7 tippaa sitruunan mehua
Alla nopeasti valmistettavan pikeerin (royal icing) ohje.
1 suuri munan valkuainen
250 g tomusokeria
Pastillage on sokeripohjainen tahna, jota käytetään koristeiden luomisessa.
Seuraavalla ohjeella teet 350 g tahnaa.
1 munanvalkuainen
300 g tomusokeria
10 ml CMC-jauhetta
Kukkamassaa (flower paste) käytetään tehtäessä kukkakoristeita.
Seuraavalla ohjeella valmistat 500 g tahnaa.
500 g tomusokeria
15 ml CMC-jauhetta
25 ml kylmää vettä
10 ml jauhemaista liivatetta
10 ml nestemäistä glukoosia
15 ml margariinia
1 munanvalkuainen