Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!
Valmistusaika 45 min + maustumisaika 3 tuntia; vaikeusaste melko helppo
4-6 (n. 1,5 kg) maissikanan tai jyväbroilerin rintaa
2 rkl suolaa
2 rkl sokeria
2 sitruunan raastettu kuori
rouhittua mustapippuria
Täyte:
1 ruukku tuoretta korianteria
50 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 keltuainen
1 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
Lue lisää: Pistaasi-korianteri-pestolla täytetty kananpojanrinta
24 kuppikakulle
115 g tuorejuustoa
5 rkl voita
⅔ kuppia ruskeaa sokeria
1 tl vaniljaa
2 rkl maitoa
½ kuppia jauhoja
3 kuppia tomusokeria
⅔ kuppia pieniä suklaapalasia
2½ kuppia sokeria
6 kananmuna valkuaista
½ kuppia vettä
½ tl viinikiveä (cream of tartar)
1 rkl vaniljaa
Törmäsin selkeisiin konversiotaulukoihin ja hyödyllisiin ohjeisiin.
8 annosta, valmistelu yli 60 minuuttia
Pohja
2 dl hiivaleipäjauhoja
75 g voita
20 g parmesaanijuustoa raastettuna
1 tl basilikaa
½ dl kylmää vettä
Täyte
1 rs punaisia kirsikkatomaatteja
1 rs keltaisia kirsikkatomaatteja
2 valkosipulin kynttä
25 g voita
1 rkl sokeria
½ rkl balsamiviinietikkaa
½ tl suolaa
½ tl pippuria
1½ rkl korppujauhoja
tuoretta basilikaa
16 annosta, valmistelu yli 60 minuuttia
n 1½ pkt (á 500 g) Oululainen Reilu täysjyvä- tai vehnäleseleipää
1½ dl kurkkusalaattia
Kananmunatäyte
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kevytmajoneesia
½ dl ruohosipulia hienonnettuna
½ rlk sitruunamehua
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
Lohitäyte
1 pkt (150 g) kylmäsavukirjolohta
1 rs savulohi-sulatejuustoa
1 dl kevytmajoneesia
ripaus mustapippuria
8-10 annosta, valmistelu 15 minuuttia
1 l maitoa
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
½ dl Flora Culinesse juoksevaa kasvirasvaseosta
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
Pinnalle
200 g mustikoita
2 rkl sokeria
16 annosta, valmistelu alle 30 minuuttia
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl talkkunajauhoja
Täyte
1 tlk (2 dl) vispikermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
4 dl mustikoita
½ dl talkkunajauhoja
n.¾ sokeria
1 tl vaniljasokeria
10 annosta, valmistelu 30-60 minuuttia
Pohja
2½ dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai leivontamargariinia
1 kananmunan keltuainen
4 annosta, valmistelu alle 30 minuuttia
4 (á 200 g) naudan entrecôtepihviä
suolaa
Yrttiöljy
1 ruukku korianteria
1 ruukku persiljaa
½ ruukkua basilikaa
½ dl extra neitsytoliiviöljyä
½ dl rypsiöljyä
¼ tl suolaa
¼ rl mustapippuria
Lämmin kurkkulisäke
1 (n. 300 g) kurkku
2 rkl rypsiöljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi
½ tl juoksevaa hunajaa
1 tl minttua
½ tl suolaa
6 annosta, valmistelu yli 60 minuuttia
Pohja
100 g valkoista leivontasuklaata
Täyte
3 dl vispikermaa
1 prk (250 g) rahkaa
1 dl hyytelösokeri Multia
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle
250 g mansikoita
4 annosta, valmistelu alle 30 minuuttia
4 (n. 500 g) nektariinia
1-2 tl rypsiöljyä
1 ruukku viinisuolaheinää
1 rs (70 g) babypinaattia
½ ruukkua rakuunaa
n. ½ ps (á 125 g) pekaanipähkinöitä
½ pkt (200 g) fetajuustoa
Kastike
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamikastiketta
suolaa
mustapippuria
4 annosta, valmistelu alle 30 minuuttia
1 ps (150 g) Provencen salaattisekoitusta
½ l (250 g) mansikoita
1 rs kirsikkatomaattia
1 valkosipulinkynsi
1 dl basilikaa hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa
ripaus mustapippuria
Lisäksi
tummaa balsamietikkakastiketta
4 annosta, valmistelu yli 60 min
1 kg uusia perunoita
1 punasipuli
2 mietoa punaista chilipalkoa
ripaus mustapippuria
1 tl suolaa
Kastike
3 rkl extra neitsytoliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
½-1 dl tuoretta korianteria tai persiljaa
Kahdeksalle
125 g margariinia
125 g sokeria
1 rkl vaaleaa siirappia
125 g vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
täyte ja päällyste
50 g tomusokeria
25 g voita
100 g valko- tai maitosuklaata
hiukan vaaleaa tai tummaa suklaata sulatettuna (ei välttämätön)
4 annosta, valmistelu 30-60 min
1 (n. 625 g) kirjolohiilee
½ dl teriyakikastiketta
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl wasabitahnaa
2-3 rkl seesamin- tai auringonkukansiemeniä
Muhennetut perunat
1 kg perunoita (keltainen pussi)
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
2-3 tl wasabitahnaa
¾ tl suolaa
1 dl persiljaa